ComeTogether bij KFC Arendonk Sport

Come Together

COME TOGETHER: SAMEN DE STRIJD AAN TEGEN RACISME

Samen met de KBVB, ACFF en alle amateurclubs roepen we op om mee te strijden tegen discriminatie en racisme op en langs onze voetbalvelden.

Ongeveer een jaar geleden lanceerden we samen met de KBVB en ACFF het Come Together-actieplan tegen discriminatie en racisme. Hierdoor werd onder andere bij de KBVB een Diversity Board samengesteld, werden er voor het eerst onafhankelijke bestuurders geïntegreerd in de Raad van Bestuur van de KBVB en werd de Nationale Kamer Discriminatie en Racisme geïnstalleerd. Voor Voetbal Vlaanderen is het gezamenlijk actieplan een extra hefboom om eerder geformuleerde beleidsacties – of zij die reeds in uitvoering zijn – te realiseren in het kader van “Ethiek, altijd en overal”. Met de start van het amateurvoetbal, na een pauze van meer dan tien maanden door de gezondheidscrisis, willen we alle amateurclubs oproepen om een positieve en veilige voetbalomgeving te creëren, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen.

“Hun steun is onontbeerlijk in de strijd tegen discriminatie en racisme. Deze 4.000 clubs spelen een sleutelrol om te detecteren en te sensibiliseren.”

Hedeli Sassi, FSR Advisor bij de KBVB

DIGITAAL MELDPUNT EN AANGEPAST SCHEIDSRECHTERVERSLAG

Als ondersteuning krijgt elke club een pakketje met zeven officiële Come Together-affiches met Red Flame Kassandra Missipo, Rode Duivel Romelu Lukaku, elite scheidsrechter Nicolas Laforge en vier andere ambassadeurs uit het amateurvoetbal toegestuurd. Deze zouden goed zichtbaar in kantines en kleedkamers moeten opgehangen worden. Zo willen we het gebruik van het meldpunt voor discriminatie en racisme via de RBFA-app opnieuw in de kijker zetten.

Ook de profclubs van de Jupiler Pro League en 1B Pro League dragen de boodschap mee uit om racisme en discriminatie in het stadion te melden. Per club werden twee spelers op een poster met hun persoonlijke boodschap afgebeeld omdat ook de profclubs mee willen uitdragen dat voetbal er voor iedereen is en dat racisme geen plaats in de samenleving heeft.

Alle profscheidsrechters hebben al de Come Together-badge op hun uitrusting vastgemaakt, als teken van steun.

Alle scheidsrechterverslagen waarin discriminatie of racisme wordt gerapporteerd, worden vanaf nu beoordeeld door de nieuwe Nationale Kamer Discriminatie en Racisme, waar de procureur ook versterking krijgt van deskundigen uit de sportwereld om een gepaste sanctie uit te spreken.

Voor meer informatie verwijzen we ook graag door naar de site van Voetbal Vlaanderen

#ComeTogether #FORZAAS

Cometogether Banner