Update COVID-19

Update Covid 19

Coronavirus - COVID-19

(update 28/08/2020)


Beste trainers, spelers, vrijwilligers, bezoekers,

Rekening houdend met het groeiende aantal COVID-19 besmettingen en de recente communicatie vanuit de Federale overheid, Voetbal Vlaanderen en de Provincie Antwerpen, hebben wij als club besloten om de volgende beslissingen te nemen.

Deze beslissingen zijn ingegeven door onze zorg om de gezondheid van onze spelers, trainers, vrijwilligers en supporters zoveel mogelijk te garanderen.

  • Trainingen zullen plaatsvinden vanaf 5 augustus 2020 op sportpark Heikant met respect voor de richtlijnen van Sport Vlaanderen (zie bijlage).
  • De logistieke cel (via geert@arendonksport.be) zal een schema communiceren met tijdstip en terrein zodat voldoende spreiding gegarandeerd kan worden.
  • Iedereen (ouder dan 12 jaar) die het sportpark betreedt, wordt nog steeds geacht een mondmasker te dragen. Enkel tijdens de training hoeft het mondmasker niet gedragen te worden.
  • Toeschouwers zijn niet toegelaten bij de trainingen, dat was al zo voor deze maatregelen. Enkel bij trainingen van U6 mag 1 ouder per speler de training bijwonen, mits dragen van een mondmasker én het respecteren van social distancing.
  • Voor en na de training moeten de handen ontsmet worden. Hiervoor wordt het nodige materiaal voorzien voor de trainers.
  • Voor de training, dienen alle materialen die men wenst te gebruiken (zeker ook de ballen) ontsmet te worden. Hiervoor wordt het nodige materiaal voorzien door de club.
  • Om – in geval van nood – een efficiënte contact tracing te kunnen garanderen, zullen de trainers aanwezigheden van deelnemende spelers aan de training noteren.
  • De douches en kleedkamers zullen tot op heden enkel beschikbaar zijn voor (vriendschappelijke)wedstrijden, voor trainingen zijn kleedkamers op dit moment nog niet beschikbaar.
  • Nieuwe leden die met onze club kennis willen maken, vragen wij hen om zich eerst te melden bij de desbetreffende coördinator, alvorens zich voor trainingen aan te melden. U kan hun gegevens terugvinden via contactpersonen.

Door versoepeling van de maatregelen en het optrekken van het aantal supporters bij het bijwonen van buitensporten, zijn supporters opnieuw welkom bij wedstrijden. Wat betreft het bijwonen van wedstrijden op het Sportpark Heikant, hebben wij als Club besloten dat als supporter het dragen van een mondmasker verplicht hierbij gebaseerd op de richtlijnen van Voetbal Vlaanderen en uit gezondheidsoverwegingen


Ten slotte blijft de gouden regel van toepassing:

Als je jezelf (als speler, trainer of bezoeker) of je kind zich niet goed voelt en/of ziekteverschijnselen vertoont….bij de minste twijfel…. Kom alsjeblief niet naar de voetbal!!!!

Vanzelfsprekend zullen we de situatie de komende tijd in de gaten blijven houden en hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer onze normale werking volledig te kunnen hervatten. hou het veilig en gezond!!

Hopende jullie alvast hiermee tot op heden geïnformeerd en jullie begrip, dat ook wij als club over de algemene gezondheid willen waken.

Voor verdere informatie

Indien jullie vragen hebben, neem gerust contact via info@arendonksport.be

KFC Arendonk Sport