Update COVID-19

Covid 19Ball

Coronavirus - COVID-19

(update 02/02/2021)

Beste trainers, spelers, vrijwilligers, bezoekers,

Desondanks het aanhoudend aantal COVID-19 besmettingen (vooral ook in de regio) en de communicatie vanuit de Federale overheid, Voetbal Vlaanderen, de Provincie Antwerpen en de gemeente, hebben wij als club besloten om de volgende beslissingen te nemen.

Deze beslissingen, die hieronder worden toegelicht, zijn ingegeven door onze zorg om de gezondheid van onze spelers, trainers, vrijwilligers en supporters zoveel mogelijk te garanderen.

Vanaf 29 januari en onder de huidige omstandigheden gelden de volgende regels:

Leeftijd onder 13 jaar

Mogen voorlopig géén wedstrijden meer spelen. Zij mogen enkel trainen in bubbel van 10 spelers + trainer(s), waarbij zoveel mogelijk zelfde bubbel wordt behouden.

Ze mogen wel zonder beperkingen wedstrijdjes onderling (binnen zelfde bubbel!) spelen.

---> Belangrijke wijziging :

Spelers/speelsters mogen nog maximum één buitenschoolse activiteit doen, waardoor het voor sommigen onder ons kiezen zal worden.

Laat uw kind tijdig de trainer(s) verwittigen, indien ze niet aanwezig kunnen zijn. Stuur een WhatsApp berichtje en/of meld af, op ons platform ProSoccerData (PSD). Dit maakt het voor iedereen veel makkelijker om alles georganiseerd te krijgen.

Leeftijd van U15 en U17 (bovenbouw)

In hoofdzaak gelden vanaf nu dezelfde regels zoals hierboven voor de spelers/speelster onder 13 jaar.

---> Belangrijke wijziging :

Spelers/speelsters mogen nog ook maximum één buitenschoolse activiteit doen, waardoor het voor sommigen onder ons kiezen zal worden.

Deze groep mocht voordien al geen wedstrijden spelen, dus hier verandert niets aan.
Zij mogen nu wél trainen in bubbels van 10 + trainer(s) en kunnen (binnen de bubbel!) trainingswedstrijden spelen zonder beperkingen.

Tot 29 februari geldt dus nog; mogen bij de training fysiek contact hebben in de bubbels van 3+trainer, maar verder de 1,5 m afstand regel.

Leeftijd boven 18 jaar, zij kunnen alleen trainen in bubbels van 3 + trainer met 1,5 m afstand, hierdoor is hier geen wijziging in de huidige regels.

De overige algemene regels van vorige keer, worden hieronder voor jullie nog eens opgesomd:

  • De logistieke cel (via planning@arendonksport.be) zal een schema communiceren met tijdstip en terrein zodat voldoende spreiding gegarandeerd kan worden.
  • Toeschouwers zijn nog steeds niet toegelaten bij de trainingen!
  • Iedereen (ouder dan 12 jaar) die het sportpark betreedt, wordt nog steeds geacht een mondmasker te dragen. Enkel tijdens de training hoeft het mondmasker niet gedragen te worden. Blijf bij het ophalen of wegbrengen ook niet onnodig hangen op het sportpark Heikant.
  • Voor én na de training moeten de handen ontsmet worden. Hiervoor wordt het nodige materiaal voorzien voor de trainers.
  • Voor de training, dienen alle materialen die men wenst te gebruiken (zeker ook de ballen) ontsmet te worden. Hiervoor wordt het nodige materiaal voorzien door de club.
  • Trainers dragen tijdens training, wanneer geen afstand bewaard kan worden, steeds een mondmasker.
  • Om – in geval van nood – een efficiënte contact tracing te kunnen garanderen, zullen de trainers aanwezigheden van deelnemende spelers aan de training noteren.
  • De douches en kleedkamers zijn niet beschikbaar.
  • We volgen de ontwikkelingen en zullen u langs deze weg informeren.

Ten slotte blijft de gouden regel van toepassing:

Als je jezelf (als speler, trainer of bezoeker) of je kind zich niet goed voelt en/of ziekteverschijnselen vertoont….bij de minste twijfel…. Kom alsjeblief niet naar de voetbal!!!!

> Ook kinderen die in quarantaine moeten of zijn omwille van school of hun ouders mogen NIET komen trainen. Wij rekenen hier op de verantwoordelijkheidszin van de ouders!

Vanzelfsprekend zullen we de situatie de komende tijd in de gaten blijven houden en hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer onze normale werking volledig te kunnen hervatten. Hou het veilig en gezond!!

Hopende jullie alvast hiermee tot op heden geïnformeerd en jullie begrip, dat ook wij als club over de algemene gezondheid willen waken.

Voor verdere informatie of bij vragen, neem gerust contact via info@arendonksport.be

KFC Arendonk Sport